Tisztelt Hölgyem/Uram!

Az Őrségben, Magyarszombatfán kapott helyet gyárunk, ahol több száz évre tekint vissza a kerámia-, azon belül pedig a kályhacsempegyártás. A település életében ma is meghatározó szerepet játszik a fazekasság, ami miatt rengeteg turista keresi fel a falut.

Mat Kerámia Kft. üzeme

Legfontosabb tevékenységünk a kályhacsempék gyártása, amiben több éves szakmai tapasztalatunk van: tervezésben, fejlesztésben és előállításban egyaránt. Alapvetően két technológiát alkalmazunk a gyártási folyamat során, 2005 óta gyártjuk a felső kategóriába tartozó, kétszer égetett, öntött kályhacsempéket. Minőségi alapanyagokat használunk, hogy biztosítsuk a magas színvonalat éppúgy a tartósság, mint az esztétika terén. A fehér agyagot Németországból szerezzük be, a mázakhoz szükséges alapanyagokat pedig spanyol, olasz és portugál cégek biztosítják számunkra. Mára mintegy 250 különböző formában és 90 színben érhetőek el az általunk gyártott kályhacsempék, de választékunkat folyamatosan bővítjük. Egyaránt megtalálja nálunk a klasszikus és a modern formákat is.

Hogy kielégítsük megrendelőink igényeit, 2007 nyarán új gyáregységet indítottunk, amelyben az Őrségben található, helyi agyagot használjuk fel. Visszanyúlva a térség gyökereihez préseléssel gyártjuk a hagyományos formákat és színeket felvonultató kályhacsempéket. Vásárlóink körében hamar népszerűvé váltak ezek a termékek kedvező áruk miatt.

Egy évvel később, 2008-ban kezdtünk Swarovski kristályokkal kirakott kályhacsempékkel és cserépkályhákkal foglalkozni. A Swarovski vállalat szerint cégünk az első, aki ilyen díszítéssel gyárt cserépkályhákat. Ez garantálja, hogy otthonának egyedi hangulatot teremtenek az általunk készített csempék.

Újabb különleges díszítési móddal álltunk elő 2011-ben. Lényegesen átalakítva ezzel a már meglévő stílusokat és formákat. Olyan új eljárást használunk, amelynek segítségével visszafogott, elegáns díszítéssel láthatjuk el kályhacsempéinket. A dekorálás során olyan színeket használunk, amelyek nagymértékben hasonlítanak az általunk gyártott csempék színéhez. Különösen szép alkotások születnek, mikor a kályha alapszínéhez hasonló díszítést alkalmazunk. Ebben az esetben a fényes felület és a matt minta közötti eltérés csak bizonyos szögekből látszik, így a kályha körül járva hol felbukkan, hol eltűnik a dekoráció.

Cégünk számára a minőség elsődlegességet élvez. Minden termékünk az Építésügyi Minőségellenőrzési Intézet (ÉMI) által ellenőrzött. Magyarország azon kevés gyártója közé tartozunk, akiknek árui Megfelelőségi Nyilatkozattal rendelkeznek. Az általunk képviselt magas színvonalat az ÉMI a Minőségi jelének használati jogával értékelte. Jelenleg a MAT Kerámia Kft. az egyetlen kályhacsempegyártó, aki használhatja ezt a jelzést.

A megrendelést követően öntött és préselt kályhacsempéinket is 4-6 héten belül szállítjuk ki.

A kályhacsempék gyártásán túl cserépkályhák, valamint kandallók tervezését és építését is vállaljuk az ország egész területén. De lehetősége van arra is, hogy csak a kályhacsempét rendelje meg tőlünk, és mással végeztesse el a kivitelezést. Forgalmazunk továbbá egyéb cserépkályha építéshez kapcsolódó termékeket, többek között kályhaajtókat, tűztérbetéteket, samott-téglákat és más kiegészítőket.

Szívesen segítünk Önnek a cserépkályha és a kandalló közötti döntésben. Összegyűjtöttük azokat az üzemeltetésről, teljesítményről és előnyökről szóló információkat, amik hasznosak lehetnek a választásban. Ezeket a GYIK (Gyakran Ismételt Kérdések) menüpont alatt találja meg.

Igyekeztünk minél több elkészült kandallónkról és cserépkályhánkról képet vagy látványtervet megosztani honlapunkon, így további segítséget nyújthatunk a választásban, egyszersmind megbizonyosodhat az általunk kínált magas színvonalról. A kész kályhákról és kandallókról – regisztrációt követően – részletes leírást is kaphat. Természetesen támogatjuk Önt saját elképzelései és tervei megvalósításában is. Ossza meg velünk gondolatait, és háromdimenziós látványtervet készítünk megálmodott kályhájáról, valamint árajánlatot is adunk a megvalósításra.

Személyesen is megtekintheti aktuális választékunkat telephelyünkön, ahol 400 négyzetméteres bemutatótermünkben összesen 32 kályhát vehet szemügyre. Ezek tervezésénél szempont volt, hogy minden csempetípusunkat láthassa kész kályha részeként, és a lehető legtöbb stílussal találkozhasson. Négy kályhát – egy hagyományosat, egy dupla héjjal készültet, egy konvekciós kályhát és egy kandallót – azzal a céllal építettünk, hogy belső felépítésüket is megvizsgálhassa, így mélyebb ismereteket szerezhessen működésükről.

Bízom benne, hogy termékeink felkeltették érdeklődését.

Apagyi Zsolt
ügyvezető igazgató