Facebook

I. Országos jótékonysági kályhás verseny 2014

Nyomtat Email

A MAT Kerámia Kft 2014. július 12-én országos kályhásversenyt rendezett Magyarszombatfai telephelyén. A verseny a Magyarszombatfai Nemzetközi Fazekas napok egyik alrendezvénye volt, amely a helyi fazekasságot mutatja be immáron 13 éve.

A rendezvény 9 órakor kezdődött Pindroch Csaba színművész köszöntőjével, majd Apagyi Zsolt ügyvezető köszöntötte a résztvevőket. Ezt követően Albert Attila Magyarszombatfa polgármestere beszélt a kézműves ipar jelentőségéről és a gyár történetéről, majd Mazzag Ferenc Zala Megyei Keresedelmi és Iparkamara elnöke kiemelte a szakma fontosságát és végül Nagy András a MACSOI alelnöke beszélt a testületről és annak munkájáról.

Megnyitó

A köszöntők után elkezdődött a verseny, melynek keretein belül 20 darab hordozható cserépkályhát építettek fel a versenyre jelentkező kályhások. Minden hordozható kályhát 1 kályhás épített. A kályhásverseny baráti hangulatban zajlott, a kályhások szinte egymás kályháját építették. A versenyzőknek 6 órájuk volt a mobil cserépkályhák felépítésére, melyet normális körülmények között egy nap alatt építenek fel. A versenyt 15 órakor lezártuk, amikor még csak 4 kályha volt teljesen készen. A zsűri a kályha építése során figyelte a cserépkályhák építésének szakszerűségét, a munkahely tisztaságát, a kályha járatának kialakítását.

Építes Építes 2

Végeredmény:

Leggyorsabban építő kályhás: Tömösváry Norbert

Szakmai 1 helyezett: Molnár György
Szakmai 2 helyezett: Horváth Attila
Szakmai 3 helyezett: ifj. Francsics István

magyar_voroskereszt_logo Az elkészült kályhákat a Magyar Vöröskereszt segítségével olyan rászoruló családoknak ajánlottuk fel, akik kívülálló okok miatt kerültek olyan helyzetbe, hogy a fűtést nem tudják megoldani. Természetesen a kályhákat fűtésszezon előtt, de a kályhák szakszerű kiszárítása után, várhatóan szeptemberben kiszállítjuk és üzembe helyezzük a Vöröskereszt által kijelölt családoknál.

Köszönjük a részvételt és a lelkes munkát a kályha építőknek:

Tömösváry Norbert Gyöngyös
Zsándorkity Tibor és
Csiszár Mihály
Szank
Simon András és
Simon Ernő
Vértesszőlős
Gyalog Tamás Kiskőrös
Laskovics István Győr
Horváth Zoltán Dunaföldvár
Horváth Attila Dunaföldvár
Francsics Zoltán Nagykölked
Francsics István Harasztifalu
ifj. Francsics István Harasztifalu
Török István Szekszárd
Rotter Géza Várpalota
Nagy Ferenc Tab
Horváth Zsolt Hegyeshalom
Paulik László Kimle
Molnár György Somlószőlős

Az átadott kályhák

átadott kályha Bedegkér Bedegkér
átadott kályha Bükkszentkereszt Bükkszentkereszt
átadott kályha Csengőd Csengőd
átadott kályha Csepel Csepel
átadott kályha Devecser Devecser
átadott kályha Dunakömlőd Dunakömlőd
átadott kályha Dunavarsány Dunavarsány
átadott kályha Erk Erk
átadott kályha Hajdúvid Hajdúvid
átadott kályha Karancskeszi Karancskeszi
átadott kályha Kocsord Kocsord
átadott kályha Komárom Komárom
átadott kályha Magyarkeresztúr Magyarkeresztúr
átadott kályha Mezőkovácsháza Mezőkovácsháza
átadott kályha Pitvaros Pitvaros
átadott kályha Soponya Soponya
átadott kályha Szajol Szajol
átadott kályha Szilágy Szilágy
átadott kályha Vasegerszeg Vasegerszeg
átadott kályha Zalabaksa Zalabaksa

A jótékonysági kályhásversenyt számos cég is támogatta, akiknek ezúton szeretnénk megköszönni, hogy hozzájárultak a rendezvény sikeréhez.

barnalogo
rath-logo
windoor_logo_ablakos gyuri_csarda

Jótékony kályhások

Hat óra alatt 20 hordozható cserépkályhát építettek az I. Országos Jótékonysági Kályhás Versenyen. A mesterek által készített munkákat karitatív célra ajánlották fel. A Magyar Vöröskereszt 20 szociálisan rászoruló családnak szeptemberben juttatja el a kályhákat.

A jótékonysági kályhaépítő versenyről a TV2-ben. A kályhaépítő verseny fővédnöke Pindroch Csaba. Az elkészült mobilcserépkályhák rászoruló családokhoz kerülnek.

Pindroch Csaba apósával jótékonykodott

Egy jótékonysági verseny fővédnökeként segített a rászorulóknak a népszerű színész, Pindroch Csaba. Szakértő munkájával ő is hozzájárult a kályhaépítéshez, amit különösen élvezett. A színész apósa, Verebes István is részt vett a rendezvényen, aki nem véletlenül kályhatulajdonos, hiszen szerinte télen a cserépkályha másfajta meleget sugároz a családi otthonban. A zsűri az esztétikum mellett a használhatóságot is pontozta, hiszen a verseny valódi nyertesei nem az indulók közül kerültek ki. Az elkészült kályhákat végül rászoruló családok kapták meg.

Török István Francsics Zoltán Gyalog Tamás Horváth Zoltaán és Horváth Attila Horváth Zsolt, Zsandorkity Tibor, Csiszár Mihály Ifj. Francsics Istvan, Francsics Istvan, Francsics Zoltán Laskovics István Leggyorsabb kályhás Molnár György Nagy Ferenc Paulik László Pindroch Csaba kályhát épít Pindroch Csaba kályhát épít 2 Rotter Géza Simon Ernő és Simon András Szakmai 1. helyezett Szakmai 2. helyezett Szakmai 3. helyezett Tömösváry Norbert Verebes István és Pindroch Csaba Vörös Kereszt átadás Eredmény hirdetés végeredmény

Utolsó frissítés: 2015 december 08. (kedd) 15:49