Jótékony kályhások

Hat óra alatt 20 hordozható cserépkályhát építettek az I. Országos Jótékonysági Kályhás Versenyen. A mesterek által készített munkákat karitatív célra ajánlották fel. A Magyar Vöröskereszt 20 szociálisan rászoruló családnak szeptemberben juttatja el a kályhákat.

Pindroch Csaba apósával jótékonykodott

Egy jótékonysági verseny fővédnökeként segített a rászorulóknak a népszerű színész, Pindroch Csaba. Szakértő munkájával ő is hozzájárult a kályhaépítéshez, amit különösen élvezett. A színész apósa, Verebes István is részt vett a rendezvényen, aki nem véletlenül kályhatulajdonos, hiszen szerinte télen a cserépkályha másfajta meleget sugároz a családi otthonban. A zsűri az esztétikum mellett a használhatóságot is pontozta, hiszen a verseny valódi nyertesei nem az indulók közül kerültek ki. Az elkészült kályhákat végül rászoruló családok kapták meg.

A jótékonysági kályhaépítő versenyről a TV2-ben. A kályhaépítő verseny fővédnöke Pindroch Csaba. Az elkészült mobilcserépkályhák rászoruló családokhoz kerülnek.

MAT Kerámia Kft kályhacsempe gyártása cserépkályhákhoz, kandallókhoz

Háromszög alakú cserépkályha építése kettős héjazattal

A MAT Kerámia Kft merőben új formájú kályhát tervezett, amely megváltoztatja a kályháról alkotott képét az embereknek. A háromszög csempéből készült kályhát egy új építési technikával építettük, így paraméterei megfelelnek a 2020-tól érvénybe lépő jogszabálynak. A kályha hatásfoka az újfajta tűztérnek köszönhetően jóval magasabb egy hagyományos cserépkályháénál és kibocsátott porkoncentrációja is jelentősen kedvezőbb.

Pindroch Csaba színész véleménye:

„Én azért a MAT Kerámiánál találtam meg a számításomat, mert olyan széles választékkal találkoztam náluk, amit máshol nem tapasztaltam.”

Tallós Rita színésznő is, a csodaszép és jó meleg cserépkályhába szeretett bele.

„Amikor felépült a kályha, az első este a fotelt a kályha felé fordítottam és nem a tévét néztem, hanem ezt a gyönyörű darabot.”

Karinthy Frigyes: A kályha mindenkihez meleg

Előadja: Pindroch Csaba

Hőre változó szinű kályhacsempe:

Kályhások mondták a MAT Kerámia Kft.-ről

MAT Kerámia Kft. vevőtalálkozó 2011

MAT Kerámia Kft. családi nap 2011