Jótékonysági Kályhaépítő Verseny

2014. július 12-én, szombaton nem mindennapi látványban volt része az őrségi Nemzetközi Fazekas napok látogatóinak. Közel húsz cserépkályhás mester keverte az agyagot, vágta a siffert, rakta a kályhacsempét Magyarszombatfán, a MAT Kerámia Kft. kályhacsempegyártó üzeme előtt a látogatótéren.

Itt, az érdeklődő közönség szeme láttára épült egyszerre közel húsz hordozható, mobil cserépkályha, emelkedtek a kályhacsempe sorok, alakultak a füstjáratok, kerültek végül keretes platnik az elkészült cserépkályhákra. Talán még sosem épített egy helyen,  egy időben ennyi kályhásmester Magyarországon cserépkályhát, méghozzá ekkora média érdeklődés mellett.

Sokéves álom valósult meg ezzel, több hónapnyi szervezőmunkát követően. A MAT Kerámia Kft. ügyvezető igazgatója, Apagyi Zsolt által megálmodott Jótékonysági Kályhaépítő Verseny idén első ízben zajlott le. Eredményeképp szeptember hónapban húsz darab új hordozható cserépkályha kerül a Magyar Vöröskereszthez adományként, rajtuk keresztül pedig egy-egy valóban rászoruló családhoz.

Rólunk írták

DH Online, FMH Online 2014.07.30 Jótékony céllal épült kályhák Dunaföldvár – Két dunaföldvári résztvevője is volt a magyarszombatfai I. Országos jótékonysági kályhás versenynek, amely a több mint egy évtizede évenként […]