öntött kályhacsempe gyártás - massza készítésöntött kályhacsempe gyártás - forma készítésöntött kályhacsempe gyártás - massza készítésöntött kályhacsempe gyártás - öntésöntött kályhacsempe gyártás - kiszedés a formábólöntött kályhacsempe gyártás - tisztításöntött kályhacsempe gyártás - tisztításöntött kályhacsempe gyártás - zsengélésöntött kályhacsempe gyártás - máz készítésöntött kályhacsempe gyártás - mázazásöntött kályhacsempe gyártás - égetésöntött kályhacsempe gyártás - minőségellenőrzésöntött kályhacsempe gyártás - dobozolásöntött kályhacsempe gyártás - raktározás

Az öntött kályhacsempe gyártása az öntőformák előállításával kezdődik, melyet 100%-osan kézzel állítunk elő a saját műhelyünkben. A megtervezett új kályhacsempét egy gipszlapból faragjuk ki, melyből utána negatív formát készítünk, ez lesz az öntőforma.

Öntött kályhacsempéinket hófehér agyag és samott keverékéből állítjuk elő úgy, hogy az alapanyagokat egy iszapoló keverőben vízzel összekeverjük, majd pihentetés után az öntőformába öntjük. Az öntőforma kiszívja a nedvességet a folyékony masszából és így egy bőrkemény állapotú nyers kályhacsempét veszünk ki a belőle, melyet ezután sorjázunk, és 3 napig szárítunk. Ezt követően kiégetjük, majd amikor a cserépkályha minden eleme kiégett egy méretre csiszoljuk őket és lemázazzuk. Az így előkészített kályhacsempéket 1020°C-on újra kiégetjük, és minőség-ellenőrzés után csomagoljuk.

Az elkészített kályhacsempéket igény szerint kiszállítjuk.