RÉGIÓNAPLÓ 2014.10.02

Jótékony cserépkályhások

Gyalog Tamás kiskőrösi cserépkályha- és kandallóépítő mester huszadmagával részt vett nemrégiben Magyarszombatfán az I. Jótékonysági Kályhás Versenyen.
A verseny fővédnöke Pindroch Csaba színművész volt, aki a jó hangulatról is gondoskodott. A szervező magyarszombatfai csempegyár a rendezvényen elkészült 20 mobil cserépkályhát karitatív adományként a Magyar Vöröskereszt segítségével szociálisan rászoruló családokhoz jutatta el. Szeptember 5-én Gyalog Tamás és kollégái egy Csengőd külterületén élő héttagú családnál állították helyére a jótékonysági programon elkészült kályhák egyikét. A Vizeli családban jó helyre került a kályha, amely azóta, már minden bizonnyal üzemel, hiszen egy pár hónapos csecsemő is él velük.

A teljes cikk itt olvasható: regionaplo.hu


Magyar Vöröskereszt Fejér Megyei Szervezetének honlapja 2014.09.19

Meleg otthon hideg hónapokra

2014.július.12.-én és 13.-án, idén tizenharmadik alkalommal tartották meg a Magyarszombati Nemzetközi Fazekas Napokat, ahol kályhaépítő versenyt rendeztek. A MAT Kerámia Kft. szervezésében megvalósult versenyen 20 mobilkályhát készítettek el a mesteremberek, melyek minden megyében egy-egy rászoruló családhoz kerülnek,a Magyar Vöröskereszt segítségével.

A teljes cikk itt olvasható: fejermegye.voroskereszt.hu/index.php/adomanyozas-helyi-szinten


info Nógrád.hu 2014.09.14

Hordozható cserépkályhát kaptak adományként

Hordozható cserépkályhát kapott egy Karancskesziben élő család. A kályhát egy tatabányai kályhásmester helyezte üzembe, aki egy jótékonysági kályhásverseny keretében építette meg a különleges fűtőberendezést.

A teljes cikk itt olvasható: infonograd.hu/hir_olvas/permalink:hordozhato-cserepkalyhat-kaptak-adomanykent-2014-09-12-150000/


TEOL.hu 2014.09.12

Különleges adományt kapott anya és kisfia

Szívnek és testnek is meleget ad az ajándék cserépkályha. A Vöröskereszt tovább folytatja a téli fűtést támogató akciót, telefonnal is lehet segíteni.
Különleges adományban részesült a dunakömlődi Csíkos Éva és kisfia. Országszerte húsz darab hordozható cserépkályhát oszt ki a Magyar Vöröskereszt, ezek egyikét adták át nekik szerda délután. Az adományban olyan több gyermeket nevelő családok, vagy egyedülálló szülők részesülnek, akiknek anyagi helyzetük miatt különösen nagy kihívást jelent a téli fűtési szezon. Az adományozási akciót olyan településeken indították, ahol az önkormányzat tűzifa programot működtet.

A teljes cikk itt olvasható: teol.hu/tolna/kozelet/kulonleges-adomanyt-kapott-anya-es-kisfia-571936


SZOLJON 2014.09.12

A szajoli család nagy örömmel fogadta az adományt

Egy országos jótékonysági akció keretében hordozható cserépkályhát kapott egy szajoli család. Kiss Krisztina, kislánya és édesapja örömmel és hálával fogadta az adományt, mint elmondták, télen az jó szolgálatot tesz majd náluk.

A teljes cikk itt olvasható: szoljon.hu/jasz-nagykun-szolnok/kozelet/a-szajoli-csalad-nagy-orommel-fogadta-az-adomanyt-572050


Magyar Vöröskereszt Győr-Moson-Sopron Megyei Szervezetének honlapja 2014.09.12

Meleg otthon a hideg hónapokra

Hordozható cserépkályhákat adományoz a Magyar Vöröskereszt
Országszerte 20 db hordozható cserépkályhát oszt ki a Magyar Vöröskereszt. Az adományban olyan rászoruló családok részesülnek, akik több gyermeket nevelnek, vagy egyedülállóként nevelik gyermeküket és rossz anyagi körülményeik miatt különösen nagy kihívást jelent nekik a téli fűtésszezon átvészelése. A mobil cserépkályhákat és azok üzembe helyezését a MAT Kerámia Kft. biztosította, több mint három millió forint értékben.

A teljes cikk itt olvasható: gyormosonsopronmegye.voroskereszt.hu


HAJDÚ Online, SZABOLCS Online 2014.09.12

Meleg otthon lehet az albérlet

Hajdúvid – A cserépkályha beépítésével picit könnyebb lett a lelkek terhe ilyenkor, télváróban.
Országszerte 20 darab különleges hordozható cserépkályhát ajándékoz a Magyar Vöröskereszt olyan rászoruló családoknak, amelyekben több gyermeket nevelnek, egyedülállóként vagy rossz anyagi körülmények között. Az eszközök a Magyarszombatfai Nemzetközi Fazekas Napokon megrendezett jótékonysági kályhaépítő versenyen készültek, egy zalaegerszegi cég felhívására, annak támogatásával. A kályhák aztán a Vöröskereszt segítségével olyan helyekre kerültek, ahol a szükség nagy úr.. És az is feltétel volt, hogy a kiválasztott településeken az önkormányzat tűzifa-támogatást adjon. – Ez a verseny, és a jótékonysági kályhaakció régi álmom, és ígérem, ez csak a kezdet – fogalmazott Apagyi Zsolt, a kft. ügyvezető igazgatója.

A teljes cikk itt olvasható: haon.hu/meleg-otthon-lehet-alberlet/2637047
szon.hu/meleg-otthon-lehet-alberlet/2637047


HEOL.hu 2014.09.11

Melegebb otthon a hideg napokon

Mobil cserépkályhát kapott – a Magyar Vöröskereszt közreműködésével – a Farkas család Erken.
Immár tizenharmadik alkalommal tartották meg idén nyáron a Magyarszombatfai Nemzetközi Fazekas Napokat. A népszerű program ezúttal egy jótékonysági kályhaépítő versennyel is kiegészült. A megméretésen 20 mobilkályhát készítettek el a mesteremberek, melyek minden megyében egy-egy rászoruló családhoz kerülnek, a Magyar Vöröskereszt segítségével.

A teljes cikk itt olvasható: heol.hu/heves/kozelet/melegebb-otthon-a-hideg-napokon-571811


Paksi Hírnök 2014.09.11

Dunakömlődön örültek a Vöröskereszt adományának

Dunakömlődön állt meg a Vöröskereszt csapata szerdán, hogy egy hordozható cserépkályhát adományozzon egy családnak. Országszerte húsz ilyet osztanak ki rászorulók számára. Csíkos Éva egyedülállóként neveli gyermekét szerény anyagi körülmények között, így különösen nagy örömmel fogadta a szervezet segítségét a téli fűtésszezon átvészelésében. Mint mondta, eddig is fával tüzeltek, de a régi cserépkályha már nagyon elhasználódott, éppen megérett a cserére, így nagyon örülnek a nem várt segítségnek

A teljes cikk itt olvasható: paksihirnok.hu/2014/09/11/cserepkalyhat-kapott-a-voroskereszttol-a-komlodi-csalad


FMH Online 2014.09.10

Nem csak a szívet melengeti

Mutatós, szép és a téli hidegben jó meleget ad majd a Varga család házában a kedden ajándékba kapott mobil cserépkályha.
A halvány zöld cserépből rakott kályha már a konyhában áll, amikor megérkezünk. Nem csak, hogy befűti majd a konyhát és a mellette levő szobát, de a tetején főzni is lehet –- magyarázza Apagyi Zsolt, a MAT Kerámia Kft. ügyvezetője. Az ő fejéből pattant ki az ötlet: rendezzenek kályhás versenyt, amelyen mobil cserépkályhát kell építeni. Júliusban meg is volt a vetélkedés, a cége adta hozzá az anyagot, az elkészült műveket pedig felajánlották a Vöröskeresztnek: keressenek rászoruló családokat, akiknek ajándékba adhatják a kályhákat. A versenyen húszan vettek részt, így a 19 megyébe és a fővárosba visznek az akció keretében egy-egy szép darabot, hogy a családoknál szolgáljanak majd a téli hidegben.

A teljes cikk itt olvasható: feol.hu/hirek/nem-csak-a-szivet-melengeti-1645792


RADIO FOCUS 2014.09.10

CSERÉPKÁLYHÁT KAPTAK

Hordozható cserépkályhát kapott egy Karancskesziben élő család. A kályhát csütörtök délelőtt helyezi üzembe egy tatabányai kályhásmester, aki egy jótékonysági kályhásverseny keretében építette meg a különleges fűtőberendezést. A kályha olyan nehéz körülmények között élő családhoz kerül, ahol betegséggel élő jól tanuló középiskolást, valamint halmozottan egészségkárosodott, mozgásképtelen gyermeket nevel az anyuka. A versenyen elkészült húsz cserépkályha üzembe helyezését a MAT Kerámia Kft. biztosítja, országosan több mint hárommillió forint értékben. Az adományok olyan településekre kerülhetnek, ahol az önkormányzat tűzifa programot indított, vagy lakhatási támogatással segíti a családot. A téli időszakban fontos ajándék megszerzését a Magyar Vöröskereszt Nógrád Megyei Szervezete is segítette.

A teljes cikk itt olvasható: www.radiofocus.hu/meg-toebb-hir/17969-cserepkalyhat-kaptak


BAON.hu 2014.09.10

Ajándékba kapta a kályhát a csengődi család

Nemes felajánlást tett és valósított meg a napokban egy zalai cég.
A MAT Kerámia Kft. egy új cserépkályhával lepett meg egy csengőd környéki nagycsaládot. A vállalkozás egy országos kályhás versenyt rendezett, amelyen a versenyzők húsz kályhát építettek. A társaság az elkészült fűtőeszközöket a Magyar Vöröskereszttel egy közös akcióban rászorult családoknak ajánlotta fel.

A teljes cikk itt olvasható: baon.hu/bacs-kiskun/kozelet/ajandekba-kapta-a-kalyhat-a-csengodi-csalad-571650


DEBMEDIA.hu 2014.09.09

Meleg otthon a hideg hónapokra

Hordozható cserépkályhákat adományoz a Magyar Vöröskereszt
Országszerte 20 db különleges hordozható cserépkályhát oszt ki a Magyar Vöröskereszt. Az adományban olyan rászoruló családok részesülnek, akik több gyermeket nevelnek, vagy egyedülállóként nevelik gyermeküket és rossz anyagi körülményeik miatt különösen nagy kihívást jelent nekik a téli fűtésszezon átvészelése.

A teljes cikk itt olvasható: debmedia.hu/debrecen_aktualis/2014/09/09/meleg_otthon_a_hideg_honapokra


veol.hu 2014.09.09

Egy különleges mobil cserépkályhát kapott egy nehéz sorsú család

Hordozható cserépkályhát adományozott kedden a Vöröskereszt egy rászoruló devecseri családnak.

A teljes cikk itt olvasható: veol.hu/devecser/egy-kulonleges-mobil-cserepkalyhat-kapott-egy-nehez-sorsu-csalad-1645521


Cívíshír 2014.09.08

Cserépkályhát kap egy rászoruló család Hajdúviden

Az édesanya gyakorlatilag fűtési alkalmatosság nélkül neveli három gyermekét. Egyedül.
Országszerte 20 darab különleges, hordozható cserépkályhát oszt ki a Magyar Vöröskereszt. Az adományban olyan rászoruló családok részesülnek, akik több gyermeket nevelnek vagy egyedülállóként nevelik gyermeküket és rossz anyagi körülményeik miatt különösen nagy kihívást jelent nekik a téli fűtésszezon átvészelése. A Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete Magyar Imrénének adományoz cserépkályhát. Az édesanya három kiskorú gyermeket nevel egyedül nehéz körülmények között Hajdúböszörmény-Hajdúviden. Jelenleg egyetlen fűtőeszközük egy kölcsönkapott teakonyha. A Magyar Vöröskereszt támogatásának köszönhetően már nem kell aggódniuk a téli hónapok átvészelése miatt.

A teljes cikk itt olvasható: civishir.hu/eletmod/cserepkalyhat-kap-egy-raszorulo-csalad-hajduviden/0908195200


delmagyar.hu 2014.09.06

Csempekályhát kapott a pitvarosi család

Az első országos kályhásverseny egyik remekműve Pitvarosra került. A versenyt szervező cég a Vöröskereszt segítségével mind a húsz csempekályhát rászoruló családoknak adományozta.
Nyár elején rendezte meg Magyarország egyik legnagyobb kályhacsempegyártója, a MAT Kerámia Kft. Magyarszombatfán az első országos kályhásversenyt. A mesterek 20 hordozható csempekályhát építettek, amit a szervezők a Vöröskeresztnek adtak át, hogy ezzel segítsék a rászoruló családokat.

A teljes cikk itt olvasható: delmagyar.hu/mako_hirek/csempekalyhat_kapott_a_pitvarosi_csalad/2397012/


delmagyar.hu 2014.09.06

Csempekályhát kapott a pitvarosi család

Az első országos kályhásverseny egyik remekműve Pitvarosra került. A versenyt szervező cég a Vöröskereszt segítségével mind a húsz csempekályhát rászoruló családoknak adományozta.

A teljes cikk itt olvasható: delmagyar.hu/mako_hirek/csempekalyhat_kapott_a_pitvarosi_csalad/2397012/


HIRADO.hu 2014.09.05

Cserépkályhát adományozott a vöröskereszt egy fővárosi családnak

Király Éva kicsomagolja a Magyar Vöröskereszt adomány cserépkályháját, amelyet a MAT Kerámia Kft. szakemberei üzemelnek be budapesti otthonában 2014. szeptember 4-én. A Magyar Vöröskereszt országszerte 20 hordozható cserépkályhát adományoz még a tél beállta előtt rászoruló családoknak, amelyek több gyermeket nevelnek.

A teljes cikk itt olvasható: hirado.hu/galeriak/?galeria=1056572


Kormányportál 2014.09.05

Fontos, hogy a nehéz helyzetben lévő családokra is figyeljünk

Példaértékű, ha egy magyar kisvállalat, egy civil szervezet és egy kerületi önkormányzat összefog a rászorulók érdekében- mondta Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára a Magyar Vöröskereszt adományátadó ünnepségén csütörtökön Csepelen.

A teljes cikk itt olvasható: kormany.hu/hu/emberi-eroforrasok-miniszteriuma/csalad-es-ifjusagugyert-felelos-allamtitkarsag/hirek/fontos-hogy-helyi-szinten-is-figyeljunk-a-csaladokra


Csepel.hu 2014.09.05

Hordozható cserépkályhát kapott egy hátrányos helyzetű csepeli család

Országszerte 20 darab hordozható cserépkályhát oszt ki a Magyar Vöröskereszt, melyet a jótékony célú kezdeményezés elindítója, a MAT Kerámia Kft. ajánlott fel, több mint három millió forint értékben. Az adományban olyan rászoruló családok részesülnek, akik több gyermeket nevelnek, vagy egyedülállóként nevelik gyermeküket és rossz anyagi körülményeik miatt nagy kihívást jelent nekik a téli fűtésszezon átvészelése. Az adományozási akciót olyan településeken indították, ahol az önkormányzat korábban tűzifa programot vezetett be.

A teljes cikk itt olvasható: csepel.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=8099:hordozhato-cserepkalyhat-kapott-egy-hatranyos-helyzetu-csepeli-csalad&catid=1:helyi-hirek


Országos Sajtószolgálat 2014.09.04

Az Emmi – Család-, és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárság közleménye

Példaértékű, ha egy magyar kisvállalat, egy civil szervezet és egy kerületi önkormányzat összefog a rászorulók érdekében- mondta Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára a Magyar Vöröskereszt adományátadó ünnepségén csütörtökön Csepelen.

A teljes cikk itt olvasható: os.mti.hu/hirek/99856/az_emmi-csalad-_es_ifjusagugyert_felelos_allamtitkarsag_kozlemenye


MAKÓ Híradó 2014.09.05

Pitvarosi család kapta az egyik ajándék kályhát

Az öttagú pitvarosi Héjja család kapta a Vöröskereszt Megyei szervezete segítéségével a MAT Kerámia Kft. országos felajánlásából az egyik hordozható kerámia kályhát.

A teljes cikk itt olvasható: makohirado.hu/kozerdeku/pitvarosi-csalad-kapta-az-egyik-ajandek-kalyhat


Budaörsi INFÓ 2014.09.03

Meleg otthon a hideg hónapokra – Hordozható cserépkályhákat adományoz a Magyar Vöröskereszt

Országszerte 20 db különleges hordozható cserépkályhát oszt ki a Magyar Vöröskereszt. Az adományban olyan rászoruló családok részesülnek, akik több gyermeket nevelnek, vagy egyedülállóként nevelik gyermeküket és rossz anyagi körülményeik miatt különösen nagy kihívást jelent nekik a téli fűtésszezon átvészelése.

A teljes cikk itt olvasható: budaorsiinfo.hu/blog/2014/09/03/meleg-otthon-a-hideg-honapokra-hordozhato-cserepkalyhakat-adomanyoz-a-magyar-voroskereszt/


Lakihegy Rádió weboldala 2014.09.03

Cserépkályhát adományoznak

Ünnepélyes átadás.
Országszerte 20 db hordozható cserépkályhát oszt ki a Magyar Vöröskereszt. Pest megyén belül Dunavarsányba, a Cigány Írószövetség és Nemzeti (Köz)Művelődési Társaság irodájába került ilyen cserépkályha. Az ünnepélyes átadás szeptember 4-én, csütörtökön 17 órakor lesz. A helyszínen jelen lesznek a Vöröskereszt képviselői, a cserépkályhákat biztosító cég, valamint a kályha építője és beüzemelője.

A teljes cikk itt olvasható: www.lakihegyradio.hu/hir/cserepkalyhat-adomanyoznak


RÁBAVIDÉK 2014.08.19

Ismét Fazekas napok voltak Magyarszombatfán
Cserépkályha építő versenyt is rendeztek

Programokban gazdag háromnapos rendezvénynek lehettek részesei mindazok, akik július második hétvégéjén ellátogattak Magyarszombatfára a gerencsérek földjére. Az évezredes fazekas hagyományokkal rendelkező vidéken évente megrendezik a Fazekas napokat.

A teljes cikk itt olvasható: www.rabavidek.hu/kultura/2014-08-19/cserepkalyha-epit-versenyt-is-rendeztek


Régió1 (Nyugat-dunántúli regionális hírportál) 2014.07.16

Jótékony kályhások

Hat óra alatt 20 hordozható cserépkályhát építettek az I. Országos Jótékonysági Kályhás Versenyen. A mesterek által készített munkákat karitatív célra ajánlották fel. A Magyar Vöröskereszt 20 szociálisan rászoruló családnak szeptemberben juttatja el a kályhákat.

A teljes cikk itt olvasható: www.regio1.hu/hirek/8223/jotekony-kalyhasok/<< vissza