DH Online, FMH Online 2014.07.30

Jótékony céllal épült kályhák

Dunaföldvár – Két dunaföldvári résztvevője is volt a magyarszombatfai I. Országos jótékonysági kályhás versenynek, amely a több mint egy évtizede évenként megrendezett Magyarszombatfai Nemzetközi Fazekas napok része volt.

A teljes cikk itt olvasható: duol.hu/hirek/jotekony-cellal-epult-kalyhak-1636910, feol.hu/hirek/jotekony-cellal-epult-kalyhak-1636910


Régió1 (Nyugat-dunántúli regionális hírportál) 2014.07.16

Jótékony kályhások

Hat óra alatt 20 hordozható cserépkályhát építettek az I. Országos Jótékonysági Kályhás Versenyen. A mesterek által készített munkákat karitatív célra ajánlották fel. A Magyar Vöröskereszt 20 szociálisan rászoruló családnak szeptemberben juttatja el a kályhákat.

A teljes cikk itt olvasható: www.regio1.hu/hirek/8223/jotekony-kalyhasok/


Magyar Vöröskereszt honlapja 2014.07.14

Mobil cserépkályhákat kapott adományba a Magyar Vöröskereszt

Tizenharmadik alkalommal tartották meg július 12-én és 13-án a magyarszombatfai nemzetközi fazekasnapokat. Idén különlegességként egy jótékonysági kályhaépítő versennyel is kiegészültek a programok. A versenyen készült 20 mobilkályha a Magyar Vöröskereszt segítségével jut el rászoruló családokhoz.

A teljes cikk itt olvasható: www.voroskereszt.hu/hireink/165-2014-evi-hirek/1825-mobil-cserepkalyhakat-kapott-adomanyba-a-magyar-voeroeskereszt.html


Vas Népe Online 2014.07.12

A fazekasvásárt egy jótékonysági cserépkályha-építő versennyel is összekötötték

Magyarszombatfa – 13. alkalommal tartják hétvégén a gerencsérek földjén, az évezredes fazekas hagyományokkal rendelkező vidéken a fazekasnapokat. Idén különlegességként egy jótékonysági cserépkályha-építő versennyel is kiegészültek a programok.

A teljes cikk itt olvasható: vaol.hu/hirek/a-fazekasvasart-egy-jotekonysagi-cserepkalyha-epito-versennyel-is-osszekotottek-1633654


Vas Népe Online 2010.05.10

Újjáéled a magyarszombatfai kerámiagyár

A rendszerváltás előtt az Őrség egyik meghatározó nagyüzeme volt a magyarszombatfai kerámiagyár. A felemás privatizáció után leépült, teljes bezárás fenyegette. Péntektől új fejezetet írhat.

A teljes cikk itt olvasható: vaol.hu/cimlapon/ujjaeled-a-magyarszombatfai-keramiagyar-1245492


Vas Népe Online 2009.12.28

Harmincmillió forintot nyert egy pályázaton az őrségi kft.

Telephelybővítésre nyert pályázati pénzt a magyarszombatfai MAT Kerámia Kft. Több mint 56 millió forintból korszerűsítik a céget. Csarnokot építenek, nyílászárót cserélnek.

A teljes cikk itt olvasható: http://vaol.hu/cimlapon…


Vasi Mozaik

Magyarszombatfai kerámiagyár

Egy munkahelyteremtő támogatásnak köszönhetően jelentősen növelte a dolgozók létszámát a Magyarszombatfán működő MAT Kerámia Kft., ahol kályhacsempéket gyártanak. 1998-ban még úgy tűnt: a faluban végleg megszűnik az agyagból készült termékek gyártása, az üzem akkor bezárt. 3 évvel ezelőtt azonban egy vállalkozó újraindította a termelést.

A teljes cikk itt olvasható: www.vasmegye.hu/vasi-mozaik/184609


HBI online 2008.04.24

MAT Kerámia Kft.: Feltámadt az őrségi kerámiagyártás

Több mint fél évtized után újraindította a termelést magyarszombatfai kályhacsempegyárában a MAT Kerámia Kft. A cég saját erőből és pályázati forrásokból technikai és technológiai fejlesztéseket hajtott végre

A teljes cikk itt olvasható: http://hbi.hu/hu/hirek/mat_keramia_kft…


RÁBAVIDÉK újság melléklete 13. szám

Újabb munkakelyeket teremtettek Magyarszombatfán

Fejlesztenek a kerámiagyárban
Az egykoron nagyhírű Magyarszombatfai Kerámiagyár romjain ma dinamikusan fejlődő kályhacsempegyártás folyik. A településen évszázados hagyományai vannak a kályhacsempe- és kerámiagyártásnak

A teljes cikk itt olvasható: http://www.google.hu/url…


HR Portal 2008.04.24

Újraindul a kerámiagyártás az Őrségben

Több mint fél évtized után újraindította a termelést az ország egyik legnagyobb múltú kályhacsempegyártó üzemében a MAT Kerámia Kft. – számol be a Napi Gazdaság.

A teljes cikk itt olvasható: www.hrportal.hu/index/index.phtml?page=article&id=68786


Vas Népe Online 2008.04.18

Kiállítás vasiakkal

A tavalyihoz képest tíz százalékkal növekedett a látogatószám, több mint 55 ezren tekintették meg a múlt héten az idei Construma építészeti szakkiállítást, amelyen vasi cégek is megjelentek.

A teljes cikk itt olvasható: vaol.hu/gazdasag/kiallitas-vasiakkal-1271396


Vas Népe Online 2006.07.24

Újra melegek a kemencék

Magyarszombatfa – Több mint egy esztendeje újra működik a fazekasairól híres település kerámiagyára. A családias légkörű üzemben kályhacsempéket készítenek, kézzel. A cég jelenleg 14 embernek ad munkát.

A teljes cikk itt olvasható: vaol.hu/gazdasag/ujra-melegek-a-kemencek-1286326


<< vissza