Szezonális Akció

Szezonális cserépkályha csempe akció

Ismét elkezdődött a fűtésszezon Magyarországon. Ha még nem rendelte meg cserépkályháját vagy kandallóját most kedvezményesen megteheti. Szezonális akciónk kertén belül 2017. november 1. és 2018. február 28. között minden öntött csempéből 10% kedvezményt adunk. Nagyméretű (44 vagy 66 cm) csempéből, illetve sarokból 20% kedvezményt, dekorált csempékből pedig 30% kedvezményt adunk. Az akció a kályhacsere programmal együtt nem vehető igénybe.


Kályha csere program

Kályhacsere program

Most, hogy kezdődik a fűtésszezon érdemes átnézni meglévő cserépkályháját, kandallóját. Amennyiben szeretné lecserélni meglévő eszközét, most állapotától és korától függően beszámítjuk Önnek bruttó 50.000-100.000 forintért. Nem biztos, hogy megéri újrarakatni meglévő kályháját, hiszen építési díja, samott téglák és egyéb anyagok ára ugyanannyi, mintha újat építene! Csak a kerámiát kell megvásárolnia pluszba, de ennek költségét jelentősen csökkentjük, ha régi kályhájának csempéit, ajtajait, kandalló esetén tűzterét megkapjuk Öntől. A régi kályha bontásáért nem kell fizetnie! Gondolja át, most egy teljesen új, modern kályhája lehet a régi kopott helyett.

Ahogyan a világ és az építőipar változik, úgy a kályhák is hatalmas fejlődésen mentek át. Egyik legfontosabb tényező, hogy ma már szinte minden házban jól záródó nyílászárók vannak, melyek nem engedik be a friss levegőt és szinte teljesen légtömör házat hoznak létre, így a kályha égéséhez szükséges friss levegő nem tud bejutni a házba. Így a kályha tűztere megtelik füsttel és a tűz elalszik. A megoldás a külső levegő bevezetése, mely többféleképpen is történhet. Erről részletesen a külső levegős cserépkályhák menüpontban olvashat.

Egyre szigorúbb környezetvédelmi előírásnak kell megfelelni minden eszköznek, így a cserépkályhának és a kandallónak is. Ezért az osztrák kályhásszövetség egy új tűzteret fejlesztett ki, melynek a neve biotűztér, ami a kályhák szén-monoxid- és szállópor kibocsátását csökkenti. Érdemes új kályháját biotűztérrel építeni, mert 2020-tól Magyarországon is új előírások lépnek érvénybe, melyben szabályozzák az új kályhák szállópor koncentráció kibocsátását és nem utolsó sorban gondolnia kell saját egészségére is. Részletesebben a biotűztér menüpontban olvashat erről.

Szeretne részt venni a kályha csereprogramban?

Nincs más teendője, mint küldeni egy képet jelenlegi kályhájáról az info@matkeramia.hu email címre, és írja hozzá, hogy hány sérült kályhacsempe található kályhájában. Így meg tudjuk mondani Önnek, hogy mennyiért tudjuk beszámítani régi cserépkályháját. Ezen felül írja meg, hogy milyen cserépkályhát vagy kandallót szeretne. Ha nincs konkrét elképzelése honlapunkon a galériák menüpontban számos, már megépült kályháról talál fényképet, melyek jó kiindulási alapot képeznek. Ezektől mind formában mind színösszeállításban eltérhetnek. A kapott információk alapján készítünk egy háromdimenziós látványtervet Önnek és amennyiben megfelel a látványterv egy komplett árajánlatot készítünk. Eddig ez Önnek teljesen ingyenes. Amennyiben elfogadja ajánlatunkat, 30% előleg kifizetését követően elbontjuk jelenlegi kályháját és a kerámiát, kályhaajtót vagy tűztérbetétet elhozzunk Öntől és egy megbeszélt időpontban felépítjük az új kályháját. A fennmaradó részt a kályha megépítését követően kell kifizetnie.